Hem » Ferie med mening
Sandslott

Ferie med mening

Ferie med mening, för ett fantastiskt upplägg. Jag hadde aldrig hört om Ferie med mening tidigare innan jag såg dom röda tröjorna myllra i Ula Marina där vi är så lyckligt lottade att vi har en familjehytta. Jag reagerade inte över något speciellt med de många barnen som lekte i vattnet, fiskade krabbor, fikk testa på att åka RIB-båt ut på öppen hav. Bara att det var många barn som såg ut att ha det fantastiskt kul i strålande sol.

Frivillighet

Då jag inte hadde hört om föreningen så googlade jag där jag satt i solstolen med hela min familj runt mig. Jag fick en liten klump i magen då jag läste vad Ferie med mening faktiskt var. En klump av både tacksamhet, lite ledsen och samtidigt värmande hjärtlig. Det är en veckolång samling som genomförs av Barncancerfonden i Norge, Barnekreftforeningen, och är ett tillbud för familjer där ett barn är under behandling eller precis är färdigbehandlat. Detta är en plats för att dela fina och positiva upplevelser tillsammans. Det är utflykter blandat med föredrag. Allt baserat på frivilliga.

Då såg jag det

Då såg jag det. Alla dom fina barnen som lekte runt. Skrattade så dom kiknade, kastade sig i det kalla vattnet, jagade bort brännmaneter, spelade spel på stranden. Allt detta men med både synligt och osynligt bagage som inga barn eller föräldrar ska behöva ha. Det grep mig så starkt att jag måste gå mig en liten tur.

Tacksam

Det jag sitter igen med är synen av fantastiska barn som faktiskt bara får vara barn och en stor tacksamhet. Tacksam för tiden vi har tillsammans med dom som står oss nära och viktigheten att inte låta den tiden bara försvinna. Att ta sig lite mer fri för att uppskatta dom fina stunderna.

Läs mer här om hur du kan bidra: barnekreftforeningen.no/bidra

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*