Hem » En lite annorlunda festdag
17.mai borddekking med Pavlova

En lite annorlunda festdag

Nu är snart tiden här för at fira DEN stora dagen i Norge. 17.mai. Detta görs ju i vanliga fall med finkläderna på, champagnefrukost, 17.mai tåg som går igenom alla små och stora gator, vinkande till kungen på slottsplatsen och en eftermiddag och kväll tillsammans med goda vänner och familj. Hektiskt men otroligt kul!

I år blir det för första gången en lite annorlunda festdag. Det blir inget tåg genom byn eller fest med familj och vänner. Till och med kungen har ställt in sin vinkning. Men det innebär inte att vi inte kommer fira dagen oavsett!

Är det något jag fått med mig efter snart 15 år här i Norge så är det norrmännens stolthet runt just 17.mai. En stolthet som jag kan vara lite avundsjuk på då vi inte firar nationaldagen på samma sätt i Sverige. Det närmaste jag kan tänka mig är Midsommarafton, som jag själv ser som “Sveriges nationaldag”. Men jag sniker mig gladeligen med på denna stora dag och firar i år en lite annorlunda festdag tillsammans med barnen. För det är ändå barnens dag som ska vara fylld med lekar, oändligt många glassar och goda vänner oavsett tiden vi befinner oss i. Detta ska vi göra allt för att få till i år också. Fast på ett nytt sätt.

???? Sofia

Pavlova med bär

Den perfekta desserten
– Pavlova

Seg marängkaka med chantilly och massa färska bär. Recept finner du här.