Hem » Resedagbok Palma 2023
Resedagbok från Palma - Fias fika

Resedagbok Palma 2023

RESEDAGBOK PALMA 2023

I tillägg till att jag älskar mat, så har jag också en förkärlek till tennis. Dom sista åren så har jag startat utesäsongen med att bli med på en tennistur till Tennis Academy Mallorca i Pegeuera, Mallorca. Under dessa 4 dagar så spenderar jag ca 15 timmar på tennisbanan tillsammans med 20 andra tjejer för att sen möta upp min man för några avslappnande dagar i Palma. Perfekt kombination 🫶🏼

HOTEL BONSOL

Med tre barn så är det inte så många dagar under året som vi är helt själva på, så vi ser alltid efter hotell med det lilla extra när vi reser. I år provade vi Hotel BonSol som är en resort ca 15 minuter från Palma och som i år fyller hela 70-år. Det minsta hotellet i området i förhållande till rum, men det desidert största i areal. Till trots för detta så kändes det oväntat privat och dom erbjuder allt du kan önska. Lite old school, men jättefint, komfortabelt, stilla och super service. 
Det blev tid till både SPA, strand, galamiddag, shopping och långa mornar med kaffe i sängen. 

Jag har tur som har en man som gillar mat lika mycket som mig så självklart så blev det också massa bra mat.  Vi provade ut 2 restauranger i Palma som vi hadde hört riktigt bra om. Vandal och Sumaq som du finner i Santa Catalina området. Det är värt ett besök om du är i området, men boka bord i tid.

VANDAL

Vandal är en riktigt rocker-restaurang med slagordet “food with attitude”.  En form av modern fusion tapasbar som mixar fantastisk mat som äts med händerna med spännande cocktails. Här åt vi croquetter, pulled pork i grillad banan, bau bun med biff och spicy majonäs och grillade pilgrimsmusslor.

SUMAQ

Sumaq, som ligger i samma kvarter som Vandal, tar dig med på en gastronomisk resa genom en fusion mellom det peruanska och spanska köket. Här är det vita dukar och kristallglas, men varm och superproffsig personal. Vi valde bort den fasta menyn och gick istället för pilgrimsmusslor, räkor, 3 sorters ceviche, torsk och taquitos. Ett val vi verkligen inte ångrade.