Hem » Världens bästa 10-åring
Jag och Oliver tillsammans

Världens bästa 10-åring

För lite drygt 10 år sen så fick vi vårt första barn, Oliver. Två veckor över tiden så kom en liten skrynklig sak med tuppkam til oss och våra liv blev aldrig desamma igen. Något som har hängt med Oliver sedan start är just håret. När du tänker på Oliver så tänker du hår. Efter en kort period då han gärna hade frisyren till Marcus och Martinus, som alla andra pojkar just då, så har han sedan dess haft en lång man. Han har aldrig brytt sig om att försöka se ut som alla andra eller om någon sagt nåt om hans långa hår så har han bara ryckt på axlarna.

Du kan tänka förvåningen för ett par veckor sedan då han mitt under ett samtal blev tyst och så plötsligt säger att “Mamma, jag vill klippa mig. Sen vill jag ge håret til någon som behöver det. För jag kan ju bara spara ut håret igen och det är inte alla som kan det.”

Det här var tydligt något han har tänkt på en stund. Förmodligen då vi för ett tag sedan såg på Supernytt (barnnyheterna i Norge) och fick se söta Filippa till Funkygine som gjorde just detta. Hon klippte av sig håret och donerade det bort til Alopeciaforeningen i Norge.

Mamma, jag vill klippa mig. Sen vill jag ge håret til någon som behöver det. För jag kan ju bara spara ut håret igen och det är inte alla som kan det.

Oliver -10 år

Sagt och gjort så var vi hos frisören i dag och där satt han, bästaste Oliver med små färgglada tofsar i hela håret och vipps så var han korthårig.

Om det är någon som har varit nervös inför detta så är det faktiskt jag. Tänk om han ångrar sig, blir ledsen etc. Jag har pratat med han många gånger för att försäkra mig på att det är det här han verkligen vill, men säkrare har nog ingen varit än just han i detta tillfället.

Detta gick in på oss alla då pappan fick tårar i ögonen av stolthet, lillebror som nu tycker att storebror är coolare än någonsin och en världens bästa 10-åring som känner att han fick vara med och hjälpa någon som behövde det.

Som den bakmorsan jag är så har jag lovat att baka en tårta då detta är en stor dag! Oreo cheescake med chokladsås står och vilar i kylskåpet och kommer smaka extra gott i kväll.

???? Sofia