Hem » 3 favoriter med rabarber
Rabarber

3 favoriter med rabarber

Rabarber är inte bara synonymt med rabarberpaj. Det finns så mycket mer vi kan laga av sommarens goda grönsak. Ja, det är faktiskt en grönsak som växer i din trädgård, men den säljs som en frukt. Rabarbern som härstammar från Asien och som växer i många av våra trädgårdar ska det finnas över 100 sorter av. Jag har egentligen ingen aning om vilken sort som växer hemma hos mig, men god är den i alla fall 🙂

Rabarberblad
Sommar i en bild. Nyplockad rabarber, plåstrat knä och soliga dagar.

Rabarbertiden är relativt lång och om du har tur så kan du plocka den första i april och den sista i augusti. På grund av läget på vårt hus så kommer inte rabarbern upp för i mitten av maj, därför har vi lite kortare tid på oss med bakningen. Men så fort de kommer upp så plockar jag med jämna mellanrum och fryser ner. Perfekt att ha rabarberbitar i frysen för att kunna användas året runt när saknaden av sommaren kommer smygande.

Så vad kan man egentligen laga med rabarber? Är det bara paj som gäller eller har du provat något annat gott? Här under kommer 3 rabarberfavoriter.

Rabarberlemonad

Raberberlemonad i glas

Har du någon gång provat rabarberlemonad? Oj, oj, oj så gott! Servera den iskall i stekande sol eller varför inte toppa upp med prosecco för en perfekt sommar cocktail under parasollet? Detta är drinken för lata dagar i solen.

Rabarberkompott

Rabarberkompott med jordgubbar och vanilj

Denna sötsyrliga rabarberkompott med jordgubbar och vanilj är verkligen smaken av sommar.  Rabarbersylt på sitt bästa som är perfekt till en riktigt god vaniljglass, i sommartårtan eller varför inte ha det på yoghurten eller gröten?

Rabarberkaka i långpanna

Rabarberkaka i långpanna

Den perfekta sommarkakan, rabarberkaka i långpanna. Fräsch, lite syrlig och doftar fantastiskt av vanilj och citron. Med en kall vaniljsås så är denna rabarberkaka en riktig vinnare.