Hem » 3 perfekta recept med morot
Morot på tallrik

3 perfekta recept med morot

3 perfekta recept med morot är kanske just det du behöver när du ser den där ledsna påsen med morötter längst ner i kylen. Det tar ju lite imot att bara kasta mat som är helt användbar och inspirationen runt just morötter är kanskje inte helt på topp.

Oavsett så har jag här 3 knallbra förslag! Varsågod, 3 recept på frukost, middag och fika som alla innehåller morot.

Morotsbröd

Morotsbröd

Saftigt morotsbröd med havregryn och rågsikt. Med andra ord, perfekt till frukosten eller till barnens matsäckar. Enkelt, mättande och fantastiskt gott så försvinner detta morotsbröd överraskande fort.


Morotssoppa med ingefära

Morotssoppa med ingefära
Morotssoppa med ingefära

Låt oss slå ett slag för morotssoppan! Morotssoppa med ingefära är den perfekta blandningen av värmande, krämig soppa med lite sting i av chili och ingefära. Dessutom är det en soppa där vi stort sett alltid har alla ingredienser hemma. Servera med gott bröd så blir definitivt alla mätta och glada!


Morotskaka

Saftig morotskaka på tallrik
Morotskaka

Morotskakan från himlen.. Har du en gång provat den här morotskakan, så kommer du nog aldrig att prova någon annan igen. Saftig, med smak av kanel och med en ostkräm som du kan dö för! Testa själv och sänd mig en tummen upp eller ner när du provat ????