Hem » Kanelbullensdag utan kanelbullar?
Vaniljbullar och kanelbullar

Kanelbullensdag utan kanelbullar?

Då är den stora dagen snart här, kanelbullensdag. Min syster ringde och informerade mig om att den kommer så jag skulle vara förberedd. Nu är ju vi en familj som stort sett äter kanelbullar jämt, men så tar det också lite imot att inte baka dom just på kanelbullensdag 🙂

Men bullar kommer ju i så väldigt många goda former, så kanske vi i år bakar en av de andra favoriterna? Vaniljbullar, kanelbullar med vaniljkräm, släta vetebullar, vetebullar med russin i eller kanske en chokladbabka kan få pryda bordet. Är det lov eller måste det vara kanelbullar?

Kanelbullens historia drar sig tillbaka til 20-talet som et direkt resultat av att första världskriget tog slut och varorna började flöda igen. När man tänker på kanelbulle så tänker nog dom flesta automatisk Sverige, men kanske också omtanke och gemenskap. Det finns väl inget härligare än att komma hem till någon där det luktar nybakade bullar?

Kanelbullensdag firas den 4. oktober varje år ända sedan år 1999. Min norska man blir galen på alla mathögtider som vi har i Sverige då han menar att det utökar midjemåttet.. Oavsett så kommer vi nog att fira just kanelbullensdag. I år också. ????