Hem » Påskharen, röda dagar och snöfyllda gator

Påskharen, röda dagar och snöfyllda gator

När vi äntligen började se asfalten komma fram och dagarna blev längre och ljusare, så kom kung vinter och fyllde gatorna igen. Det positiva är att den lokala skidbacken kan ha öppet utan problem i hela påskveckan och det är härligt att ha i närheten för oss som ska ha en hemma-påsk i år. Men för att vara ärlig så längtar jag ordentligt efter att få sitta i solväggen med något förfriskande i glaset och solglasögon på näsan. Men den tid kommer.

Efter en lång och kaotisk period så ser jag verkligen fram till att få samla familjen hemma och få utnyttja dom röda dagarna framöver till att bara vara oss. Som oftast använder vi dagarna till att planera mat, baka och äta 😄 Men också till att gå på tur, spela tennis med barnen, grilla korv i skogen och se på film.  Just nu går vi igenom Mission Impossible med dom största barnen, vilket är en stor hit 👌🏼
Har vi tur så får vi också besök av påskharen som brukar tassa omkring i trädgården innan solen har stått upp.. 😄

Nu ska jag snart packa ihop kontoret inför några lediga dagar, men först ska jag i väg och handla in till dumplings som vi ska laga för första gången. 10-åringen glädjer sig enormt till detta! Recept kommer snart 😉 

Glad påsk!

💛 Sofia

Smashed pavlova med passionsfrukt och pistage. Blandingen mellan den söta marängen, den syrliga curden och crunchen i nötterna och chokladen är helt fantastisk.

En liten mandelkaka med smörkräm som är helt fantastiskt god! Den tinar fort och så har du alltid nybakat när gästerna plötsligt står på dörren.

Barnens favorit. Baka små söta maränger i form av kycklingar. Servera som en marängsviss med glass, grädde och chokladsås eller bara med en enkel mjuk och smakfull glass.

Magisk italiensk yoghurtkaka med citron och vanilj som är klar att serveras innom en timme.

Middagstips

Mör lammfilet, ugnsbakad purjolök, krispig sallad, rostad potatis och knapriga nötter. Fantastisk middagsrätt!

Lax med pesto och picklade grönsaker som du serverar med rostad potatis, pistagenötter och fetaost är stjärnan på buffébordet.

Något i glaset

@fias_fika