Hem » Vinterferie och comfort food
Vinterferie och Comfort food blogg artikel

Vinterferie och comfort food

Så var årets vinterferie över här i Norge och vi är tillbaka i verkligheten.  Vi spenderade delar av veckan på fjället med slalom, öppen eld och goda vänner. Vad mer kan man önska sig? Efter det så fortsatte vi med nybakade bullar, filmkvällar och så klämde vi in lite tennisspelande för att vara säkra på att vi inte fastnade helt i soffan 😉

Att åka till stugan är en befrielse. Att få vara ute i frisk luft, spendera tid med familjen och bara gå omkring i underställ. DET är befriande det! 😄 Alltid när vi är på hytta så planlägger jag maten ordentligt med listor och grejer. Jag vet att detta kanske inte hör till vanligheterna, men jag gillar att äta gott och veta att jag har allting med mig 😄 Hyttemat ska vara enkelt, lagat med få ingredienser men vara ordentligt lagat. 

Så inför hytteturerna som kommer, så får du här några tips på härlig comfort food till både middag, frukost och fika.

Smaklig spis!
Sofia 💛 

Penne alla vodka har en tomat- och gräddsås med smak av pancetta, vitlök och ett sting av chili.

Allt i en panna, med få ingredienser, kort tillagningstid, en massa god smak och minimalt med disk. 

Den blir krispig på utsidan och helt fantastiskt krämig på insidan. Servera tillsammans med långbakade tomater och surdegsbröd.

Vegetarisk, krämig och snabb pasta.

Kyckling cashew som smakar “aom på restuarang”.

En vegetarisk smakfull, krämig och vacker maträtt.

Fluffiga pannkakor som du kan fylla med choklad, blåbär eller bara servera dom naturella med lönnsirap, knaperstekt bacon och färska bär.

Knådfria och kalljästa kanelbullar är perfekt för semestern! Bakar alltid dessa på hytta då jag lagar en deg som kalljäser i kylen och så kan du ta fram och baka så många du behöver. 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*